Profily boxerov



Zsolt Zathureczky
obrázok
 Vek:
 22
 Váha:  80 - 90
 Kategória:  ťažká váha

 

Kariéra

 
Eva Henesová
obrázok

 Dátum nar.
 28.05.1987
 Váha:  54 - 57
 Kategória:  pérová váha

 

Kariéra

 
Andrea Nezvedová
obrázok

 Dátum nar.
 02.12.1986
 Váha:  53 - 55
 Kategória:  bantamová váha

 

Kariéra

 
Niečo o mne a mojej boxérskej kariére
obrázok

 Vek:
 51
 Váha:  90 - 110
 Kategória:  ťažká váha

 Kariéra

 

   Výťaz 30 (KO 12) + porazený 34 (KO 16) + nerozhodný 7 

              Celkovo 71 odohraných stretnutí.

 ..................................................................................................................

      Narodil som sa 05.01.1960 v Budapešti. S boxom som začínal v roku 1977, u trénera Jozefa Ryšavého. Raz sa ma spítal, či by som nemal chuť prísť do Sokolovne na jeden tréning, no a po dvoch tréningoch som absolvoval svoj prvý zápas. V prvom kole som prehral,ale v tom druhom začal môj súper krvácať z nosa. Tréner ma chcel zo zápasu odvolať, ale ja som chcel boxovať ďalej a chlapca som za dve minúty zneškodnil. Ako amatér som dosiahol pekné úspechy, bol som dorasteneckýn,juniorským a aj seniorským majstrom Slovenska ako aj Československa.Vo všetkých vekových kategoriach som bol reprezentantom Československa.Ako amatér som absolvoval 550 zápasov.V roku 1989 po Nežnej revolúcií ma oslovil maďarský tréner József Gyori, v tom čase pôsobiaci v Kuvajte, či by som nechcel prestúpiť k profesionálom. Nakoľko som túžil po profesionálnom ringu, táto ponuka ma potešila. Podpísal som zmluvu do Belgicka. Po dvoch týždňoch som odboxoval aj svoj prvý zápas, ktorý trval štyri kolá a vyšiel som z neho ako víťaz. Môj druhý zápas bol už o titul belgického majstra, v ktorom som porazil svojho súpera K.O. Tento titul sa mi podarilo aj obhájiť v zápase, ktorý som vyhral na body. Môj štvrtý zápas v profesionálnom ringu bol ten, na ktorý určite nikdy nezabudnem! Mojím súperom bol Axel Schultz, ktorý v tom čase pôsobil v USA. V treťom kole mi Axel zlomil štyri rebrá, ale potom som sa pozbieral,vydržal som až do konca. Ešte aj na recepcií po zápase mi diváci tlieskali, bol to fantastický pocit! Musím povedať, že v mojej kariére sa striedali lepšie obdobia s horšími. Raz je človek hore raz dole a ja som mnohokrát musel klesnúť veľmi hlboko, aby som sa dostal na vrchol. Počas svojej profesionálnej kariéry som odboxoval 71 zápasov, z toho 30 víťazných, 7 sa skončilo remízou a v 34 som svojim súperom podľahol. Profesionálnu kariéru som ukončil 8. Januára 2010 rozlúčkovým zápasom v Nových Zámkoch, proti Jánosovi Somogyimu, vo veku 50 rokov.

V súčasnosti vačšinu môjho života naďalej vypľňa box a venujem sa mu aj naďalej. Mám veľa zverencov, z ktorých sú viacerí talentovaní a môžu to dotiahnuť ďaleko. Veľa s nimi cestujem po svete na zápasy do Nemecka, Francúzka, Talianska ako aj mnohých iných štátov. Box je šport v ktorom je každý úplne odkázaný len sám na seba. Môj dobrý priateľ, nebohá boxérska legenda László Papp, hovorieval pred každým zápasom: "Mysli len ta to, či si urobil všetko, aby si zvíťazil, a ak áno, tak aj zvíťazíš." K tomu aj ja vediem mojich zverencov.

Celý článok...
 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

mod_vvisit_counterDnes65
mod_vvisit_counterVčera132
mod_vvisit_counterTento týždeň706
mod_vvisit_counterTento mesiac948
mod_vvisit_counterCelkom229678

Prihláste sa
www.vytvorweb.sk